Logo Universiteit Utrecht

OKEE-project

Informatie voor ouders

Verbeteren van behandeling van eczeemklachten bij kinderen

Deze webportal is gemaakt om apotheekmedewerkers te ondersteunen bij de begeleiding van ouders met een kind met eczeemklachten.

Als u bent uitgenodigd door uw apotheek en u doet mee, dan zal een apotheekmedewerker met u een gesprek voeren over de eczeemklachten en de behandeling van deze klachten bij uw kind. De apotheekmedewerker bespreekt met u het gebruik van crèmes en/of zalven voor het eczeem en eventuele (andere) problemen. U kunt de apotheekmedewerker dan ook om advies vragen. Voorafgaand aan dit gesprek vragen we u om een online vragenlijst in te vullen. De link naar deze vragenlijst ontvangt u vanzelf via de e-mail. Drie maanden na het gesprek krijgt u een uitnodiging om een tweede vragenlijst in te vullen.  Dit is onder andere om te onderzoeken of het gesprek tot een verbetering van eventuele klachten heeft geleid.

Alle vragenlijstgegevens worden verwerkt onder een onderzoekscode, uw persoonsgegevens blijven in de apotheek. Na afronding van het onderzoek kunt u via de apotheek een samenvatting van de resultaten van het onderzoek krijgen.

Voor meer informatie kunt u hier de folder voor het onderzoek nog eens bekijken (u heeft deze ook per post ontvangen):
Onderzoek verbeteren behandeling van eczeemklachten bij kinderen (klik op het plaatje om het te vergroten).
Of kijk hier voor meer informatie over ezceem bij kinderen – tool 4: Ander informatiemateriaal.

Heeft u nog andere vragen? Dan kunt u een e-mail sturen naar dr. Ellen Koster of drs. Daphne Philbert via upper.onderzoek@uu.nl.